براي اولين بار در كشور: ورود اولين بذور هیبرید F1 فلفل‌دلمه‌ای قرمز حاصل از فناوری بيوتكنولوژی به بخش توليد و بازار

ارقام هیبرید F1 جدید فلفل دلمه ای رنگی که با روش مهندسی اصلاح معکوس در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و با همکاری شرکت کشت و صنعت جوین تولید و در اختیار گلخانه داران قرار گرفته اند با توجه به کیفیت مطلوب و عملکرد بالا، رضایت و استقبال بالای گلخانه داران را در پی داشته اند. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در حال حاضر سالانه حداقل ۱۲۰ میلیون دلار بذر سبزی و صیفی – تنها از  طریق مبادی رسمی و قانونی -  به کشور وارد می شود که خروج مقادیر هنگفتی ارز از کشور را در پی دارد. توليد بذور هيبريد با دشواری ها و چالش های تکنولوژیک خصوصا در مرحله توليد لاين‌های اينبرد همراه است.محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای دستیابی به دانش فنی تولید بذور از سیستم هاپلوئیدی و اصلاح معکوس به عنوان سریعترین روش برای دستیابی به لاینهای ۱۰۰ درصد خالص والدینی استفاده کرده اند.در این پژوهشگاه به طورخاص روی گیاه کلزا و سبزیجات (فلفل دلمه‌ای و خیار) کار شده و برای تولید هاپلوئید در این گیاهان از روشهای کشت میکروسپور (آندوژنز) و پارتنوژنز استفاده شده که تاکنون توانایی تولید بذر آنها در کشور وجود نداشته است.با تلاش های صورت گرفته تاکنون دو رقم هیبرید جدید فلفل رنگی قرمز به نام‌های ”جوین۱"و"جوین ۲" با همکاری شرکت کشت و صنعت جوین برای اولین بار در کشور ثبت و به مرحله کشت رسیده که بنابر اعلام گلخانه داران بخش خصوصی که از این ارقام استفاده کرده اند فلفل های رنگی جوین ۱ و ۲ کشت شده در مقایسه با ارقام هلندی موجود عملکرد مطلوبی دارند. به گفته یکی از گلخانه داران ، ارقام فلفل هیبرید جوین ۱ و ۲ کشت شده، فاقد گل ریزی و دارای حجم بالا، رشد رویشی خوب، گل های سنگین، ضخامت و سطح برگ مناسب و فاصله بندهای متوسط هستند. برخورداری از ساقه های قطور و مستحکم سه شاخه ها و حتی چهارشاخه، مقاومت به بیماری های بوته میری و فیتوفتورایی – که از مهمترین مشکلات گلخانه های کشت فلفل دلمه ای است – و داشتن فلفل های کشیده از دیگر ویژگی های مطلوب ارقام فلفل جوین ۱ و ۲ کشت شده است.