احیای مرغ سویه آرین ورود به زنجیره تولید گوشت مرغ کشور بعد از ۲۰ سال

پیرو دو دستور رهبر انقلاب (مدظله العالی) و اهتمام و پیگیری جدی شورای عالی امنیت ملی کشور اجرای «برنامۀ ملی احیای مرغ لاین آرین» با محوریت وزارت جهادکشاورزی و 20 نهاد و دستگاه دولتی و خصوصی با هدف الف) حفاظت و صیانت از ذخایر ارزشمند لاین مرغ آرین، ب) افزایش ضریب خوداتکایی در تأمین گوشت مرغ کشور با احیای مرغ سویۀ آرین و ورود آن به زنجیرۀ تولید و ج) افزایش ضریب سلامت گوشت مرغ از طریق ادراک‌سازی برای توسعۀ مصرف و استفاده از مرغ با سن و وزن مناسب (مرغ سایز) از خرداد 1399 آغاز شد و خوشبختانه با ایجاد هماهنگی ملی و تلاش‌های شبانه‌روزی انجام شده و علی‌رغم وجود مشکلات بسیار متعدد، در سال 1400 مرغ سویۀ آرین مجدداً احیا و وارد زنجیرۀ تولید گوشت مرغ کشور شد. سال 1399 و تنها 9 ماه پس از اجرای برنامه، مرغ سویۀ آرین با تأمین بیش از 150 هزار قطعه مرغ اجداد گوشتی ( 60 درصد نیاز کشور ) و 837 هزار قطعه مرغ مادر گوشتی ( 9 درصد نیاز کشور ) نقش بی‌بدیلی در خنثی‌سازی اثر تحریم و جلوگیری از بحران کاهش تولید مرغ ایفا نمود. همچنین در سال 1400 با تأمین360 هزار قطعه مرغ اجداد گوشتی ( 100 درصد نیاز کشور) و 6.3 میلیون قطعه مرغ مادر گوشتی ( 50 درصد نیاز کشور) ، زمینۀ ایجاد خوداتکایی کامل کشور برای تولید مادر گوشتی در سال های آینده ایجاد نمود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ایمیل روابط عمومیpr@abrii.ac.ir تماس بگیرید