تولید ترکیبات باارزش از ریزجلبک‌ها

ریزجلبک‌ها به عنوان منبع تولید فراورده‌های مختلف باارزش مورد توجه فراوان قرار دارند. باتوجه به آمار تجارت جهانی، حجم بازار فراورده‌های جلبک در حوزه کاربردهای کشاورزی، خوراک انسان، خوراک دام و سایر مصارف دارویی، آرایشی و بهداشتی در سال ،2016 معادل 34.11 میلیارد دلار بود که با رشد معادل 17.9 درصد به رقم 59.17 میلیارد دلار در سال گذشته رسیده است. با توجه اهمیت اقتصادی ریزجلبک‌ها و استعداد اقلیمی کشورمان برای گسترش این صنعت بخشی از تحقیقات پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی به این موضوع اختصاص یافته است. ایجاد و توسعه بانک ریزجلبک‌های بومی کشور، طراحی و ساخت سامانه نوآورانه فتوبیوراکتوری به منظور تولید بهینه ریزجلبک‌ها، تولید انبوه بیومس ریزجلبک دونالیلا در سامانه‌های بسته در قالب قرارداد با بخش خصوصی به منظور تولید فرآورده‌های مکمل دارویی و آرایشی و بهداشتی، دستیابی به دانش فنی تولید رنگدانه طبیعی بتاکاروتن از ریزجلبک دونالیلا در سطح پایلوت، توسعه گلخانه کربن صفر هیبرید پرورش گیاه و ریزجلبک با مشارکت پژوهشگاه نیرو، و طراحی و اجرای سامانه روباز برای پرورش ریزجلبک‌ها متناسب با شرایط اقلیمی کشور در تعامل با بخش خصوصی و بخش اجرا از نتایج و دستاوردهای عمده این تحقیقات می‌باشد. این پژوهشکده هم اینک به عنوان یک مرجع ملی در این حوزه در کنار فعالیت‌های پژوهشی خود از طریق ارائه مشاوره‌های فنی، نظارت بر اجرای پروژه‌های تولیدی دانش بنیان، آموزش، و مشارکت‌های سازنده و اثربخش در تسهیل‌گری‌های قانونی (تدوین دستورالعمل‌های مربوطه در سازمان شیلات کشور و سازمان غذا و دارو) در پاگیری صنعت ریزجلبک در کشور نقش موثری را ایفا می‌نماید.

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ایمیل روابط عمومیpr@abrii.ac.ir تماس بگیرید