تولید پروبيوتيك‌های بومی اختصاصی طیور

ایران با تولید سالانه بیش از 4/2 میلیون تن گوشت طیور جایگاه نهم دنیا و سوم آسیا را دارا می‌باشد. صنعت طیور کشور با مشکلات متعددی از قبیل وجود بیماری­‌های مختلف و مصرف انواع آنتی بیوتیک برای مقابله با بیماری­ها، میزان بالای چربی، ضریب تبدیل بالا و بازده پایین لاشه مواجه است. باکتری­های پروبیوتیک با بازار جهانی معادل 4 میلیارد دلاری در صنایع دام، طیور و آبزیان، دارای اهمیت فراوانی در کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، افزایش سلامت طیور و شاخص‌های عملکردی و کیفی طیور دارند. در راستای دستیابی به فرمولاسیون­‌های پروبیوتیک طیور،  برنامه تحقیقاتی در قالب 5 پروژه تحقیقاتی  با هدف جداسازی، شناسایی، ارزیابی و تولید  باکتری‌های اسید لاکتیک بومی  با قابلیت پروبیوتیکی اختصاصی برای صنعت طیور در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طراحی و اجرا شد. در این راستا، باکتری­‌های اسید لاکتیک از سیستم گوارش طیور بومی کشور در مناطق مختلف  کشور جداسازی، ارزیابی بیوشیمیایی و شناسایی مولکولی شدند. در ادامه سویه­‌های منتخب در شرایط آزمایشگاهی و فارمی بر روی جوجه‌­های گوشتی مرغ و بلدرچین در سطح پایلوت ارزیابی شدند. نهایتاً دانش فنی حاصله و سویه های منتخب طی قرارداد انتقال فناوری به شرکت دانش بنیان فناوری زیستی طبیعت­گرا منتقل شد. خوشبختانه طی 3 سال گذشته فرایند تجاری سازی دانش فنی مذکور در شرکت طی  شده و محصولات مختلف پروبیوتیک ثبت و تولید شده­‌اند. بر اساس گزارش شرکت،  با استفاده از دستاوردهای طرح حاضر و همچنین سویه­‌های پروبیوتیک خود شرکت سالانه حدود 1000 تن انواع فرمولاسیون دام، طیور و آبزیان تولید شده است. ارزش اقتصادی تولیدات سالانه این پروبیوتیک­‌ها بیش از هزار میلیارد ریال و اثربخشی سالانه آنها از طریق افزایش رشد و عملکرد دام و طیور، کاهش مصرف خوراک و بهبود ضریب تبدیل حداقل 20 هزار میلیارد ریال می‌باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ایمیل روابط عمومیpr@abrii.ac.ir تماس بگیرید