دانش فني تولیدو فرمولاسیون پروبیوتیک جدید گیاهی (بیوکنترل/ بیوفرتیلایزر) مبتنی بر سویه‌های بومی قارچ تریکودرما

 بکارگیری عوامل کنترل زیستی آفات و بیماری­های گیاهی و همچنین کودهای زیستی می­تواند نقش بسیار موثری در افزایش تولیدات بخش کشاورزی داشته و در ضمن با تولید محصولات سالم در حفظ محیط زیست و سلامت انسان نیز کمک شایانی نماید. قارچ تریکودرما به دلیل قدرت بالای کنترل کنندگی بسیاری از بیماری­زای گیاهی و همچنین با دارا بودن خصوصیات متعدد محرک رشدی از جمله موفق­ترین فراورده­های کنترل زیستی و کود زیستی محسوب می­شود. این دستاورد حاصل ۱۵ سال تحقیق توسط سرکار خانم دکتر مژگان کوثری عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بر روی ۶۰۰ جدایه قارچ تریکودرما بومی، جداسازی شده از مناطق مختلف ایران است. این تحقیقات شامل بررسی‌های مورفولوژیک، بیوشیمیایی، مولکولی، ژنتیکی، متاژنومی، ارزیابی قابلیت کنترل زیستی عوامل بیمارگر گیاهی، ارزیابی قابلیت محرک رشدی به عنوان کود زیستی و ارزیابی فرمولاسیون در سطوح گلخانه و مزرعه بوده است. براساس آخرین آمار دریافتی در سال 1402 از بخش خصوصی، حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشور تحت پوشش این محصول قرار گرفته است. با توجه به استقبال خوب کشاورزان از بکارگیری محصول تولید شده (با نام تجاری تریکورویین)، انتظار می رود که تولید محصول روند رو به رو رشدی داشته باشد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ایمیل روابط عمومیpr@abrii.ac.ir تماس بگیرید