بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی
بیوتکنولوژی میکروبی یک حوزه پیشرفته و مهم در علم زیستفناوری است که از منابع میکروبی در راستای امنیت غذایی، تولید غذای سالم و فراسودمند، حفاظت از گیاهان ، جانوران و محیط زیست و تولید فراورده های زیستی متنوع با ارزش افزوده بالا بهره برداری می کند. از جمله مهم ترین ماموریت ما کاهش مصرف نهاده های شیمیایی در تولید محصولات صادراتی و سبد غذایی مصرف کننده داخلی است. طراحی، تولید و توسعه فرمولاسیون های نوین کود و آفت کش های زیستی/ آلی و بهینه سازی تولید در بیوراکتورهای آزمایشگاهی، پایلوت و نیمهصنعتی از اقدامات اجرایی این حوزه می باشد. تبدیل ضایعات و زائدات کشاورزی به ترکیبات با ارزش افزده از جمله بیوکمپوست، اسیدهیومیک ، خوراک دام تخمیری و بیوانرژی از دیگر حوزه های فعال در بخش بیوتکنولوژی میکروبی است. طراحی و توسعه روش های نوین فرآوری، تبدیل و بازیافت زائدات و پسماندهای محصولات کشاورزی به منظور بهر ه برداری در مقیاس صنعتی و در سطح ملی خروجی مهم این محور از فعالیت های بخش می باشد. آنالیز میکروبیوم مبتنی بر متاژنومیکس و متابولومیکس با هدف بهر برداری در افزایش تحمل گیاهان به تنش های زیستی و غیر زیستی، کاهش آثار نامطلوب تغییرات اقلیمی و افزایش بهره وری در مصرف مواد مغذی و آب از حوزه های پژوهشی فعال در بخش می باشد. شایان ذکر است که بخش بیوتکنولوژی میکروبی دارای کلکسیون میکروبی با بیش از 6000 سویه میکروبی و عضو فعال فدراسیون بین المللی میکروارگانیسم ها می باشد. این بخش همچنین به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی در زمینه ردیابی افزودنیهای خوراک دام و طیور (پروبیوتیک و آنزیم) فعالیت می نماید.
پروژهها





















مدیریت
دکتر مریم موسیوند
اعضای هیات علمی
دکتر حسین قنواتیدکتر غلامرضا صالحیجوزانیدکتر مریم هاشمیدکتر مژگان کوثریدکتر اکرم صادقیدکتر سعید سهیلیونددکتر سیدمجید عزیزیمهندس ابراهیم کریمی
کارشناسان
مهندس مهدی نیکراد
همکاران پیشین
دکتر محمدرضا پروین
تماس با ما
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ایمیلmb@abrii.ac.ir تماس بگیرید