با برگزاری رویداد ملی هوش مصنوعی در بخش کشاورزی رقم خورد: گام بلند بخش كشاورزی در مسیر کشاورزی دقيق
رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه جاری با حضور خیام نکوئی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونان سازمان و جمعی از روسای موسسات تحقیقات کشاورزی و قریب ۶۰۰ نفر از متخصصان، محققان و فعالان شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی و هوش مصنوعی در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سید مجتبی خیام نکویی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در ابتدای سخنرانی خود با تسلیت
شهادت سیدالشهداء مقاومت، سید حسن نصرالله و سردار نیلفروشان و تقدیر از سپاه پاسداران که با عملیات موشکی شب گذشته آلام مردم را تسکین دادند، اظهار داشت حضور شرکتها و سازمانها و مؤسسات در این رویداد بیانگر آن است که این حوزه مختص به یک حوزه نیست و در همه مؤسسات و سازمانها کاربرد دارد و ما در این حوزه نیاز به تحول داریم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطر نشان کرد: امروزه همه ما با محدودیتهای بخش کشاورزی آشنا هستیم و هر چه جلوتر میرویم، این محدودیتها بیشتر میشود. تاثیرات افزایش متوسط دما و تغییرات اقلیمی در تولیدات بخش کشاورزی کاملا مشهود است و با توجه به روند افزایشی دما در جهان و ایران شاهد محدودیتهای بیشتر در آینده خواهیم بود.
از طرف دیگر، جمعیت کشور رو به فزونی است، به طوری که در سال ۱۴۳۰ نیازمند ۱۸۰ میلیون تن مواد غذایی خواهیم بود.
وی با بیان این که در برنامه هفتم توسعه هم مقرر شده که تا پایان برنامه در تولید محصولات کشاورزی راهبردی به ۹۰ درصد خودکفایی برسیم اظهار داشت: برای تحقق این هدف راهی جز افزایش بهرهوری با استفاده از همه فناوریهای نوین نداریم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تقویت لایههای هوش مصنوعی در کشور، به بیان ظرفیتهای موجود هوش مصنوعی در کشور پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از این ظرفیتها نخبگان و نیروی انسانی متخصص در این حوزه است. در نشستی با دانشجویان ایرانی در مالزی متوجه شدم که ۷۰ درصد از آنها در حوزههای مرتبط با این حوزه مشغول به تحصیل هستند.
وی مزیتهای دیگر کشور در این حوزه را تولید پهپاد و ماهواره ذکر کرد..
وی دانشبنیان کردن بخش کشاورزی و افزایش بهرهوری را دو ماموریت مهم این سازمان برشمرد و افزود: ابرچالش آینده کشور موضوع آب است که اگر بتوانیم هوش مصنوعی و دیگر فناوریها را در این حوزه وارد کنیم، میتوانیم ۲۰ درصد مصرف آب را کاهش دهیم.
- شرکت در شادی گل شرکتهای خصوصی را به گل زدن ترجیح میدهیم!
محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم در سخنرانی خود گفت: در ۴۰ سال گذشته تولیدات بخش کشاورزی کشور بیش از پنج برابر افزایش داشته است که ۷٠ درصد آن، مرهون تلاش ها و دستاوردهای محققان سازمان تات، کشاورزان و معاونتهای اجرایی در وزارت جهاد کشاورزی بوده است.
مردی با اشاره به چالشهای امروز ایران و جهان در بخش کشاورزی، اظهار کرد: تغییر اقلیم، الگوهای آب و هوایی و به دنبال آن الگوی تولید را در آینده تغییر خواهد داد و ما اگر بخواهیم امنیت غذایی پایدار را داشته باشیم، باید الگوهای تولید را با شرایط جدید تطبیق دهیم تا بتوانیم غذای کافی سالم قابل دسترس را برای کشور تامین کنیم.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: چیزی که امروز به شدت نیازش احساس میشود، تحلیل و نظریهپردازی برای پدیدههایی است که در آینده اتفاق میافتد، برای انجام این کار ما نیازمند دادههای دقیق و تحلیل دقیق دادهها و اطلاعات هستیم.
وی با تاکید بر اینکه ما با تحلیل گذشته میتوانیم آینده را خلق کنیم، اظهار داشت: ما مجبوریم بهزودی کشاورزی دقیق را عملیاتی کنیم و ضروری است از فناوریهای مختلف هوش مصنوعی برای تهیه دادههای دقیق با استفاده از ماهوارهها و حسگرها و همچنین از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل در همه مراحل کشاورزی از داشت، کاشت، برداشت و زنجیره تامین ارزش استفاده کنیم.
مردی اضافه کرد: ما در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و سایر مؤسسات سازمان تات توجه ویژه به این موضوع داریم، به طوری که در حال تاسیس دو پژوهشکده هوش مصنوعی و کلان داده در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هستیم. برای ایجاد این دو پژوهشکده رویکرد متفاوتی را دنبال میکنیم و شعاری داریم که میگوییم به جای تمایل به گل زدن خیلی علاقهمندیم در شادی پس از گل شرکتهای خصوصی مشارکت کنیم و بر این اساس در حال حاضر بیش از ۵۰ شرکت با پژوهشگاه همکاری میکنند.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از راهاندازی مرکز نوآوری پژوهشگاه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در این رویداد تلاش میکنیم با شرکتهایی که در زمینه هوش مصنوعی فعال هستند و دارای تولید و ایده هستند، آشنا شویم و از ظرفیتهای آنها برای ارتقاء بهرهوری در بخش کشاورزی استفاده کنیم و اگر لازم است در کشور در بخشهای سیاستگذاری و یا اجرا تغییرات انجام شود، آنها را پیگیری کنیم.
- شبکه سازی و ایجاد ارتباط بین شرکتهای هوش مصنوعی و کشت و صنعت های پیشرو
محمدرضا غفاری، دبیر علمی رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی و مسؤول راه اندازی پژوهشکده هوش مصنوعی پژوهشگاه هم طی سخنانی اظهار کرد: امروز هوش مصنوعی به عنوان یکی از مهمترین حوزههایی که آینده کشاورزی را در جهان تغییر خواهد داد، مطرح است.
با توجه به حجم وسیع کلان دادهها و اطلاعاتی که در بخشهای مختلف کشاورزی تولید میشود، هوش مصنوعی میتواند نقش کلیدی در پاسخ به چالشهای پیش رو در بخش کشاورزی و حفظ امنیت غذایی داشته باشد.
غفاری تصریح کرد: برگزاری این رویداد برای گشودن درهای جدید در مسیر نوآوری و پیشرفت در شرایطی است که تغییرات اقلیمی و محدودیت منابع طبیعی روز به روز بیشتر ما را به چالش میکشند، بهرهبرداری از هوش مصنوعی میتواند نقش تعیینکنندهای در ارتقای بهرهوری و کاهش مصرف منابع ایفا کند.
وی گفت: هدف برگزارکنندگان این رویداد تنها برگزاری یک گردهمایی علمی نیست؛ بلکه فرصتی برای شبکهسازی و ارتباط بین شرکتها و کشت و صنعتهای پیشتاز و نوآور پیشرو است. پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی این رویداد را زمینهای برای ایجاد یک شبکه قوی و مؤثر میان شرکتها و مؤسسات تحقیقاتی قلمداد کرده تا از این طریق دانش و تجربه در شرکتها و در بین نخبگان به اشتراک گذاشته شود و به شکلی هماهنگتر و مؤثرتر در مسیر استفاده از این فناوری قدم برداشته شود.
دبیر علمی رویداد هوش مصنوعی، گفت: در این دوره از رویداد که فاز اجرایی آن از تیرماه آغاز شد، ۶۵ شرکت فعال از سراسر کشور تمایل خود را برای شرکت در رویداد اعلام کردند که با داوری دقیق توسط یک تیم علمی متخصص مرتبط با هوش مصنوعی و کشاورزی، شرکتهای پیشرو که علاوه بر پتانسیلهای فناورانه، قابلیت اجراییسازی ایدههای خود را نیز دارند، شناسایی شدند.
غفاری تصریح کرد: پس از این ارزیابیها ۱۸ شرکت به عنوان سخنران اصلی رویداد و ۱۳ شرکت نیز برای ارائه توانمندیها در بخش نمایشگاهی انتخاب شدند.
دبیر علمی رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی تصریح کرد: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی قادر است این امکان و ظرفیت را ایجاد کند تا با همراهی شرکتهای پیشرو در این حوزه شاهد توسعه و پیادهسازی فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی در بخش کشاورزی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: این رویداد نقطه آغازی برای همکاریهای نوآورانه در جایی است که استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای نوین میتواند چالشهای کشاورزی کشور را به فرصتهایی برای پیشرفت تبدیل کند.
پس از سخنرانی های افتتاحیه، مدیران عامل یا نمایندگان ۱۸ شرکت پیشرو برگزیده در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی طی ارائههای پنج دقیقهای توانمندی ها و فعالیتهای خود را تبیین کردند.
این رویداد با جمعبندی و سخنرانی پایانی محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و پژمان آزادی، معاون فناوری پژوهشگاه و دبیر اجرایی رویداد و تقدیر از شرکتهای حاضر از نمایشگاه خاتمه یافت.
پژمان آزادی، معاون فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و دبیر اجرایی رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی در سخنان خود با تاکید بر این که دولت باید زیرساختهایی را برای تهیه و ارائه دادههای کشاورزی به بخش خصوصی ایجاد کند، اظهار داشت: مشکلات موجود در زمینه دسترسی به داده های دقیق و همچنین جدی نگرفتن بحث تحلیل داده باعث شده که شرکتهای فعال در این حوزه نتوانند اطلاعات با دقت کافی به کاربران بخش کشاورزی ارایه کنند.
وی با بیان این که نیاز به کار تیمی به شدت در این اکوسیستم به شدت احساس میشود، تصریح کرد: نکته دیگر اهمیت استفاده از تجارب بینالمللی است که باعث میشود نیازی نباشد که از صفر شروع کنیم.
آزادی با اشاره به راهاندازی مرکزنوآوری در پژوهشگاه اظهار داشت: آمادگی داریم فضای لازم را در پژوهشگاه در اختیار شرکت های دانش بنیان و نوآور بگذاریم.
محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مشاور عالی رییس سازمان تات هم در سخنرانی پایانی خود با تاکید بر این که بحث داده یکی از نیازهای اساسی در طراحی الگوی کشت است و وزارت جهاد کشاورزی به این قبیل داده ها به شدت نیاز دارد، اظهار داشت:
پژوهشگاه آمادگی دارد در زمینه تهیه و تحلیل داده با شرکتهای خصوصی همکاری کند. در زمینه کاربرد هوش مصنوعی هم موسسات تحقیقاتی سازمان تات، کارهای زیادی در این حوزه دارند که به عنوان مسوول موسسات تحقیقاتی مستقر در کرج آمادگی دارم در زمینه برقراری ارتباط با این موسسات هم به شرکتها کمک کنم.
گفتنی است رویداد هوش مصنوعی در کشاورزی با استقبال بی نظیر بیش از ۳۵۰ نفر به صورت حضوری و حدود ۲۵۰ نفر به صورت برخط به همت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در محل پژوهشگاه برگزار شد.
https://b2n.ir/n60886 https://b2n.ir/r35690
https://b2n.ir/y43036 https://b2n.ir/x47471
https://b2n.ir/t92140 https://maj.ir/Zh65
https://b2n.ir/x08014 https://b2n.ir/g92852
https://b2n.ir/a12721 https://b2n.ir/w04810
https://b2n.ir/j25567 https://b2n.ir/y4303
https://b2n.ir/d04063 http://omidebanovan.ir/fa/news/19372
http://imna.ir/x8MFQ http://omidebanovan.ir/fa/news/19379
https://b2n.ir/d04063 http://omidebanovan.ir/fa/news/19380
https://b2n.ir/w18361 https://www.najvayeagahi.ir/fa/news/549
https://b2n.ir/x08568 https://www.najvayeagahi.ir/fa/news/548
https://b2n.ir/f02050 https://www.najvayeagahi.ir/fa/news/547