توسعه همکاری‌های فناورانه پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و شرکت کشت و صنعت کارون در مسیر تولید فرآورده‌های زیستی ارزشمند از نیشکر

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در راستای سیاست‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مبنی بر گسترش تعاملات هدفمند میان مراکز پژوهشی و بخش خصوصی، اعضای هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با حضور در واحدهای مختلف شرکت کشت و صنعت کارون خوزستان، روند اجرایی همکاری‌های فناورانه میان دو مجموعه را آغاز کردند. در این برنامه که  با حضور غلامرضا صالحی جوزانی معاون پژوهش و فناوری سازمان تات،  مژگان کوثری مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان تات و حسین قنواتی عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، بر نقش راهبردی توسعه زیست‌فناوری در زنجیره ارزش نیشکر، تسریع در انتقال دانش فنی به بخش خصوصی و تجاری‌سازی دستاوردهای علمی تأکید شد. حضور این مدیران و متخصصان، پشتوانه‌ای مؤثر برای پیوند میان بخش پژوهش و صنعت و گامی عملی در جهت تحقق سیاست‌های کلان سازمان تات در زمینه اقتصاد زیستی و توسعه پایدار کشاورزی به شمار می‌رود. همچنین در نشست مشترک با حضور دکتر علیپور مدیرعامل شرکت خوراک دام کارون،  مدملی معاون شرکت کشت و صنعت کارون و مدیران واحدهای مختلف، راهکارهای اجرایی برای توسعه فناوری‌های نوین زیستی در زمینه تولید بیوهیومیک‌اسید و خوراک‌های نوآورانه دام از باقیمانده‌ها و ضایعات نیشکر مورد بحث و توافق قرار گرفت. در ادامه، اعضای هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ضمن بازدید از واحدهای تولیدی مختلف شرکت از جمله واحد تولید کمپوست، خطوط تهیه خوراک دام، واحد تولید نئوپان، بخش پرورش ماهی و آبزیان، مراحل برداشت مکانیزه نیشکر، واحدهای تولیدات غیرنیشکری و منطقه حفاظت‌شده تحت حمایت شرکت، ظرفیت‌های فناورانه و زیرساختی مجموعه را مورد بررسی قرار دادند. این همکاری مشترک، گامی مهم در جهت به‌کارگیری فناوری‌های زیستی در صنایع نیشکری، افزایش بهره‌وری منابع و ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی و دامپروری کشور محسوب می‌شود. این تجربه موفق می تواند به‌عنوان الگویی برای توسعه همکاری سایر مؤسسات تحقیقاتی سازمان تات با واحدهای کشت و صنعت در استان خوزستان و دیگر مناطق کشور مورد توجه قرار گیرد تا مسیر انتقال فناوری و تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی در بخش کشاورزی بیش از پیش تقویت شود.