ثبت اختراع روشی نوین برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری خوراک طیور

محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، راهکار جدیدی برای افزایش ارزش غذایی جیره طیور و کاهش اثرات نامطلوب نگهدارنده‌های شیمیایی بر سلامت طیور ارائه دادند. به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، شهره آریائی نژاد، عضو هیات علمی بخش تحقیقاتی زیست شناسی سامانه های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح «طراحي و بهينه سازي افزودني عملکردي جهت ارتقای جيره غذايي خوراک طيور (با تاکيد بر سويه آرين)» در خصوص اهمیت اجرای این طرح که در راستای تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر احیای مرغ لاین آرین دنبال شده گفت: افزايش کارايي اقتصادي پرورش جوجه هاي گوشتي هم از طرف پرورش دهندگان و هم متخصصان تغذيه از اهميت بالايي برخوردار است و کوشش در جهت بهبود اين بازده به منزله کاهش هزينه هاي توليد به شمار مي‌رود. يکي از راه هاي افزايش کارايي اقتصادي در پرورش جوجه هاي گوشتي، استفاده از فناوري‌هاي جديد و ارزيابي منابع غذايي مختلف در زمينه تغذيه طيور است وی گفت: از جمله اهداف این طرح، توسعه افزودنی‌های هوشمند و زیست‌پایه برای خوراک طیور است تا با افزایش هضم‌پذیری، کاهش فساد میکروبی، بهبود ضریب تبدیل خوراک و کاهش هزینه‌های تولید، بهره‌وری مزارع پرورشی کشور ارتقا یابد. این هدف در قالب یکی از پروژه های زیرمجموعه این طرح دنبال شده که به ثبت اختراع ملی «فرمولاسیون و فرایند تولید افزودنی پروتئینی خوراک طیور بر پایه پوشش دهی آنزیم پروتئاز نوترکیب متاژنومی و پپتید کنجد» و معرفی آن به عنوان یک روش نوین برای بهبود عملکرد، افزایش خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی و افزایش ماندگاری جیره خوراک طیور منجر شده است. این عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که در سال جاری میلادی برای دومین سال پیاپی در فهرست دو درصد برتر دانشمندان پراستناد جهان قرار گرفته تصریح کرد: انتشار چندین مقاله در ژورنال هاي علمي معتبر و انتشار یک دستورالعمل فنی با عنوان «تهيه افزودنی پروتئینی جیره غذایی طیور با استفاده از بیوکاتالیستهای نوترکیب» از دیگر خروجی های این پروژه است. آریائی نژاد در پایان با اشاره به این که این تحقیق با همکاری مهرشاد زین‌العابدینی و محسن مردی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه و مشارکت دانشجویان در قالب پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی انجام شده، دستیابی به این فناوری را گامی مؤثر در ارتقای امنیت غذایی، کاهش وابستگی کشور در صنعت مرغ گوشتی و توسعه فناوری‌های دانش‌بنیان در حوزه خوراک سالم طیور توصیف کرد.